Er Meydanı Açıldı

Er Meydanı deyince akla ilk önce güreş gelir ancak bu durum biraz farklı. Anadoluhisarı İdmanyurdu Kulübü bir Futbol sahasına kavuştu. Anadoluhisarı çayırının bir bölümü kulüp sporcularının da etkin çalışmaları sonucunda mükemmel bir futbol sahasına dönüştü. Saha kenarına da yapılan soyunma odasıyla da 19 Şubat 1915'te parlak bir törenle hizmete açıldı. Bu sahaya Er Meydanı adı verildi.

Kayak 1915

Çağdaş anlamda Kayak sporunun ilk temelleri 1. Dünya Harbinde atıldı. Doğu Anadolu'da kış aylarında savaşın kaderi üzerinde etkili olacak bölgelerde kayak kullanımı kaçınılmaz oldu. Bunun üzerine İstanbul Haliç'te bulunan marangozhanelerde ordu için çok sayıda kayak yaptırıldı. 1915 yılında Erzurum Palandöken'de kayak kursu açıldı. 1917'de Erzincan'da ordu içince bir kayakçı taburu oluşturuldu.

Kafkas cephesinde kızaklı bölük : tehlikeli kar denizinde yüzerlerken


Çayır (Çim) Hokeyi Ligi

1914 yılında 1. Dünya savasının başlamasıyla Osmanlı hükümetinin bu savaşta karsı tarafta yer alan İngilizlere ait kulüpleri kapatması ve malzemelerine el koyarak Türk kulüplerine bunları dağıtması üzerine Türk kulüplerinde hokey sporu başlamış oldu.Oyuncularının büyük çoğunluğu aynı zamanda futbolcuların oluşturduğu hokey liginin ilk maçı 24.04.1915 tarihinde UnionClup denen bugünkü Fenerbahçe stadında Fenerbahçe-Altınordu arasında yapıldı. Hokey Liginin ilk sezonunda Fenerbahçe şampiyon oldu.

Hokey karşılaşmalarından bir enstantene