Hilal Kulübü Kuruldu

İstanbul’un Erenköy semtinde Halit Galip Bey’in önderliğinde kurulan Hilal Gençlik Kulübü Milli mücadeleye katılan ve Anadolu’ya cephane taşıyan kulüplerden biridir. Çoğu tıp talebesi olan sporcularının birçoğu harp dönemlerinde şehadet şerbetini içti.

Karşıyaka Kulübü Kuruldu

Kadızade Zühtü Bey önderliğinde 1 Kasım’da ilk olarak "Karşıyaka Mumaresei Bedeniye Kulübü" adı altında kuruldu.

İstanbul Futbol Ligi

Galatasaray'ın ligten çekilmesiyle beş takım arasında oynanan ligde Fenerbahçe ilk kez Şampiyon olmanın sevincini yaşadı.


Osmanlı Devleti İlk Kez Olimpiyatlarda

Osmanlı Devleti savaşlarla meşgul olurken bir taraftan da gerek ulusal gerekse uluslararası faaliyetlerine çok kısıtlı imkanlar doğrultusunda devam ediyordu. Bu faaliyetlerin birisi de 1912 'de Stocholm'de yapılacak olan Olimpiyat oyunlarına katılmaktı. İki ermeni asıllı Türk vatandaşı sporcu olan Mıgır Mıgıryan ve Vahram Papazyan Osmanlı Osmanlı Devleti adına 1912 Olimpiyatlarına katıldı.

Balkan Savaşları 1912-1913

Balkan savaşlarının Türk sporuna en büyük etkisi Rusçuk, Razgrad, Silistre, Şumnu gibi nice pehlivanlarımızın doğup büyüdüğü, nice güreşlerin yapıldığı, pehlivanların pehlivan olduğu toprakların artık Osmanlı devlet sınırlarının dışında kalmasıydı.

İstanbul Futbol Ligi 1912-1913

Balkan Savaşları nedeniyle yapılamadı.