1921-1922 Cuma Ligi

Bu kez 11 takımın katılımıyla oynanan bu lig takım sayısının fazlalığı dolayısıyla tek devreli yapıldı. Galatasaray 28 puan toplayarak şampiyon olmuştu.

1Galatasaray
2Fenerbahçe
3Süleymaniye
4Vefa
5Darüşşafaka
6Anadolu
7Altınordu
8Hilal
9Beylerbeyi
10Kumkapı
11Türkgücü

1921-1922 Pazar Ligi

Cuma Ligi'nin dışında kalan takımlar arasında bir kez daha pazar ligi oynandı. bu lig aynı zamanda Türk Futbolunda oynanan son pazar ligi oldu. mütareke ve işgal yıllarına rastlayan bu ligde büyük çoğunluk azınlık takımları bulunuyordu. İttihat spor takımı da ermenilerin eline geçmişti. Rumların Stella ve Enosis takımlarının yanı sıra birde İngiliz ismiyle kurulu Strugglers takımı vardı. Musevileri ise Makabi takımı temsil ediyordu. Bu ligde ki tek Müslüman Türk takımı olan Beşiktaş hiç yenilmeden şampiyonluğu kazanarak son derece morale ihtiyaç duyan Türk milletini bir nebze olsun gururunu okşamıştı. Ve böylece Türk futbolunda ki Pazar Ligi sayfası bir Türk takımının şampiyonluğu ile son bulmuştu.


Türkiye İdman Cemiyetleri İttifakı (T.İ.C.İ.) Kuruluyor 14 Temmuz 1922

İstanbul'da ve Anadolu'da sayıları hızla artan kulüpler örgütlenme gereksinimleri doğrultusunda Ali Sami Yen Başkanlığında kuruldu.

TİCİ kurulmadan önce sporcular, yöneticiler ve görevlilerle toplu bir fotoğraf


Mustafa Kemal’in Taktik Maçı 1922

Mustafa Kemal Paşa büyük Taarruz’un yerini ve tarihini arkadaşlarıyla gizli bir toplantıda belirlemek istiyordu. Bu görüşme nedeniyle Mustafa Kemal Paşa Konya’ya giderken 28 Temmuz 1922 günü Akşehir’de bir futbol maçı düzenlettirdi. Subaylararasında yapılacak olan bu maçın amacı Başkomutanın ve yüksek rütbeli subayların bu maçı izlemeye gidecekleri yolundaki haberlerin yayılıp Türklerin daha uzun bir süre taarruza girişemeyecekleri yolundaki kanıyı güçlendirmekti. Atatürk buraya bütün üst düzey subayları toplayıp büyük taarruzun kararını almaktı. Nitekim plan istenildiği gibi işledi ve 26 ağustos tarihinde büyük taarruz kararı alındı. Bu futbol maçının Türk spor tarihinde çok önemli bir yer teşkil eder.

Büyük Taarruz tarihini belileme toplantısında dikkatleri başka tarafa çekebilmek için Akşehir’de düzenlenen futbol maçında oynayan subay ve Akşehir’li gençlerin yer aldığı iki takımdan biri.