Şehit Ahmet Şefik, Şehit Muharrem Ali, Şehit Süleyman Hüzmen...

Turan Sanatkarangücü Takımının futbolcuları... Ahmet Şefik Bey ve Muharrem Ali'nin ortak yönü Çanakkale Cephesi'nde savaşmış olmalarıydı. Oradan sağ döndüler ama ecel onları başka bir cephede yakaladı.

İşgal Kuvvetlerine karşı ilk direniş hareketi olan İmalat-ı Harbiye, futbolcular tarafından teşkilatlanmış ve ilk Kuvay-ı Milliyeciler onlardan oluşmuştu. Ahmet Şefik , Muharrem Ali ve Süleyman Hüzmen onlardan üçüydü.

Bu Üç gazanfer Garb cephesi karargahı'nın Akşehir'den Şuhut'a trenle taşınma işinde görev aldı. Taşınma neredeyse tamamlanmış iş son trene kalmıştı. Vagonlarda Silahlar, mühimmatlar ve bunların ötesinde de çok önemli belgeler vardı. Trenin 24 Ağustos'ta mutlaka Çay'a ulaşması gerekmekteydi. Ancak trenin geçiş yapması gereken bir köprünün yakılmış olduğu görüldü. Köprü alevler içindeydi ancak raylar şimdilik yerindeydi.

Çok çılgınca bir karar alındı. Ne pahasına olursa olsun tren oradan geçmeliydi. Bu çok büyük bir riskti. Çünkü tren patlayıcı madde yüklüydü. Patlasa da patlamasa da , Köprü yıkılsa da yıkılmasa da mühimmat ve belgeler mutlaka karşıya geçmeliydi. kararsız kalmaya vakit yoktu. Hemen önemli silahlar, mühimmat ve belgeler ön vagonlara taşındı.

Afyonlu Er Mehmet'in Makinistliğini yaptığı tren hız almak için 500 metre kadar geri gitti. Sonra motor tam yol yapılarak hızla köprünün üstüne varıldı. Lokomotif ve ilk üç vagon karşıya geçebilmiş, 4. ve 5. vagonlar yıkılan köprünün bulunduğu uçurumdan aşağı sarkmıştı ve öndeki ilk üç vagonu geriye uçuruma doğru sürüklüyordu.

Lokomotif bütün gücünü kullanıp ileri hamle yaparak zaman kazanmaya çalışıyordu. Tehlike çok büyüktü ancak bu büyük tehlikenin karşısında kimse treni terk etmedi. Altınörs Kulübünün üç futbolcusu Ahmet, Muharrem ve Süleyman sarkık durumda ki iki vagonu yani 4. ve 5. vagonu 3. Vagondan ayırmaya koştular. Güçlükle vagonları birbirinden ayırmaya çalıştılar. Çabaladıkları işi başararak ilk 3 vagonu 4 ve 5. vagondan kurtardılar ancak onlarda 4 ve 5. vagonla birlikte uçurumdan düşerek şehit oldular... Önemli Belgeler ve mühimmatlar gerekli yerlere zamanında ulaştırıldı yaklaşık bir hafta sonra ise 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı.