Turan Sanatkaran Gücü Kuruldu

1910 Yılında Sultan Ahmed Sanat Okulu İkinci Sınıf Öğrencileri Altın Örs adıyla kurdukları takım ile son sınıf öğrencilerinin kurduğu Sanat Karan Spor bir araya gelerek Turan Sanatkaran Gücü ismiyle birleşme sağladı. Milli Mücadelenin başlamasıyla Kulüp Ankara'ya taşındı. Bugünkü Ankaragücü takımının temellerini oluşturan bu takımın oyuncuları cephane yaparak Milli Mücadeleye oldukça katkı sağladı.

İstanbul Futbol Ligi 1913-1914

Takım arasında çift devreli oynanan ligde Fenerbahçe ligi şampiyon olarak tamamladı.

İstanbul Futbol Ligi

Galatasaray'ın ligten çekilmesiyle beş takım arasında oynanan ligde Fenerbahçe ilk kez Şampiyon olmanın sevincini yaşadı.

Futbol müsabakaları - Galatasaray : 1 sayı & Progre (Progres) : 1 sayı


İlk Yelken Yarışları

İstanbul'a yerleşmiş İngilizm ailelelerin öncülüğünde Bakırköy, Moda ve Büyükada'da kurulan Yelken Kulüpleri İngiltere'den getirtilen Yelkenlileriyle yarışmalar yaptı. Bu yarışmalara Türk gençlerinin de ilgisini çekmişti.

İlk Kürek Yarışları

Osmanlı Donanma Cemiyeti Tarafından 7 Eylül 1913 Moda Koyu'nda ki yarışlar Türkiye'nin ilk ciddi Kürek yarışları oldu.


Anadolu Hisarı İdmanyurdu Kuruldu

Başta Futbol olmak üzere kürek, çim hokeyi, güreş, atletizm, eskrim, jimnastik branşlarında faaliyet göstermiştir. Anadolu Hisarı İdmanyurdu mensuplarının mazilerindeki önemli olayların başında itilaf devletleri gemilerinden kaçarak İstanbul’a sığınan Alman Goben zırhlısının İstinye’de bakıma alındığı sırada gemideki Alman askerlerle yaptıkları maçlardır. Kulübün bir başka önemli faaliyeti ise Anadolu Hisarı çayırının bir köşesinde bir futbol sahası yaptırmak olmuştur. Bu sahaya ‘’Er meydanı’’ adı verilmiştir. Ne var ki takımın birçok sporcusu bu sahada çok fazla top koşturamadan bir başka er meydanında Çanakkale’ye cepheye gidip burada ‘’er’’ olduklarını ıspat etmişlerdir. Harp döneminde fazla sporcusu kalmamasına rağmen yine de faaliyetlerine devam etmişlerdir. Birinci Dünya Savaşında bir çok cephede oyuncularının çoğunu şehit veren Anadoluhisarı İdmanyurdu, mütakere yıllarında kapanma aşamasına gelerek, kulüp binası İngilizler tarafından işgal edilmiştir.